INGENIUM ALLIANCE ESG KÉPZÉS: VÁLLALATI KÖTELEZETTSÉGEK ÉS GINOP TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉG

2024-ben megjelent a GINOP Plusz 3.2.1-21 munkahelyi képzéseket támogató pályázata1, amellyel akár 100%-os támogatást is kaphatnak a magas energaintenzitású termelésben érintett vállalatok munkavállalói képzésekre.
Magyar cikkek
2024. május 23

Az ESG törvény  


A magyar vállalatok nehéz helyzetbe kerültek a 2023-ban elfogadott ESG törvény miatt, hiszen számos új kötelezettséget vezettek be, amelyek 2025-től a nagyvállalatokat, majd fokozatosan az egyre kisebb vállalatokat is érintik2.  

A törvény ESG adatszolgáltatást (ESG beszámoló) tesz kötelezővé, így támogatva, hogy a vállalatok megfelelő információkat hozzanak nyilvánosságra működésükkel kapcsolatban, valamint a vállalatoktól elvárt lesz egy akcióterv létrehozása, amelyben a vállalat fenntartható működését segítik.  

ESG képzések és a GINOP Plusz  


A vállalatok ESG törvény alapú átállását segítik az ESG fókuszú zöld vállalati fenntarthatósági képzések, amelyek célja a munkavállalók edukációja és az bevezetett törvényi kötelezettségekkel járó új feladatok megismertetése.  

A GINOP Plusz támogatás kiemelten támogatja a magas energiaintenzitású termelésben résztvevő vállalatok képzéseit, számukra akár 100%-os támogatottságot biztosítva2. A támogatás feltétele, hogy a pályázó vállalatok munkavállalóikat egy zöld munkavállalói képzésre is elküldik, mint amilyen az Ingenium ESG képzése is.  

Ingenium ESG képzés  


ESG képzésünkkel segíteni szeretnénk a magyar vállalatok zöld átállását. 3 napos képzésünk során széleskörű ESG kompetenciák kiépítését segítjük az Európai Uniós és hazai szabályozások megismertetésével kezdve a fenntarthatóségi jelentéstételen át, üzleti esettanulmányi oktatási modellen keresztül.  

A GINOP Plusz pályázó vállalatok munkatársai most pályázati támogatással ingyenesen tudnak részt venni képzésünkön.  

Képzésünkre ezen a linken tudsz regisztrálni: https://www.ingenium.hu/foglalas

Hírlevél
Semmi spam, csak a legfrisseb információk ESG és más égető vállalati témákban!
A feliratkozással elfogadod az adatkezelési tájékoztatónkat.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.